Μαθαίνουμε και συζητάμε για τον κλάδο της διατροφής και των τροφίμων μία συνάντηση για να «ανακρίνουμε» έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων. Σε ένα ζωντανό meet up θα γνωριστούν νέοι, φοιτητές ή απόφοιτοι επιστημονικών κλάδων συναφών με τον κλάδο των τροφίμων, με νέους, φοιτητές ή αποφοίτους, κλάδων σχετικών με τη διοίκηση επιχειρήσεων και μετά ακολουθεί το mix up.

Στο mix up θα συζητήσουμε όπως στο οικογενειακό τραπέζι! Η αέλια συντονίζει με το δικό της ζωντανό τρόπο μία συζήτηση …«οικογενειακού τραπεζιού» στην οποία συμμετέχουν δεκαπέντε (15) νέοι και δύο (2) στελέχη επιτυχημένων επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων.

Τα αέλια Μeet & Mix είναι εκδηλώσεις στις οποίες νέοι υποψήφιοι επαγγελματίες (του ιδίου ή παρεμφερών ή συνεργαζόμενων επαγγελματικών κλάδων) έρχονται σε επαφή με εμπειρότερους επαγγελματίες.

Μέσα από μία συνάντηση και μία συζήτηση ανταλλάσσουν απόψεις και ενημερώνονται για έναν συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο.

Σε κάθε εκδήλωση πρωταγωνιστούν 10-15 νέοι, ηλικίας 18-30.

Αν και είναι μία δράση μικρής κλίμακας, οργανώνεται με τρόπο ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν τα αποτελέσματά της για περισσότερους γιατί:

(α) θα δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους για ζωντανή παρακολούθηση και ενεργό συμμετοχή (με ερωτήσεις)

(β) θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης και συμμετοχής μέσω social media

(γ) θα επιχειρείται κάλυψη από ραδιόφωνο ή livestreaming

(δ) τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα θα αποτυπώνονται σε «έξυπνα μηνύματα»

και θα διαχέονται στο ευρύ κοινό.

Πώς γίνεται το αέλια Μeet & Mix

Στο αέλια Μeet & Mix συνδυάζεται μία συνάντηση δικτύωσης νέων & μία «έξυπνη» συζήτηση ερωτο-απαντήσεων σε στρογγυλό τραπέζι (που θυμίζει ένα «οικογενειακό τραπέζι») στην οποία.

Η εκδήλωση χωρίζεται σε δύο (2) μέρη:

(1) Α’ Μέρος: To Μeet u p

Στη συνάντηση δικτύωσης, δηλ. στο Μe e t u p οι νέοι γνωρίζονται, συνομιλούν και μοιράζονται τις αγωνίες και τις φιλοδοξίες τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα φοράνε καρτελάκια με το όνομα και την ιδιότητα τους.

Τη γνωριμία μεταξύ τους διευκολύνουν συντονιστές-εμψυχωτές (facilitators) ενώ η χαλαρή συζήτηση συνδυάζεται και με κάποια απλά παιχνίδια.

( 2 ) Β’ Μέρος: Tο M i x u p .

Στο M i x u p μέσα από μία οργανωμένη συζήτηση ερωτήσεων και απαντήσεων, που συντονίζει η αέλια οι ίδιοι νέοι συνομιλούν με δύο έμπειρους επαγγελματίες ενός κλάδου.

H ιδέα του M i x u p βασίζεται στη λογική του «οικογενειακού τραπεζιού», στη λογική της χαλαρής «διάχυσης εμπειρίας» που στο επαγγελματικό περιβάλλον, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης ή εκπαίδευσης δεν μπορεί να γίνει.

Ο συντονιστής θα θέτει την ίδια ερώτηση σε πολλούς από τους νέους πάνω σε παραδοχές/στερεότυπα/μύθους και στη συνέχεια θα ζητάει από τους επαγγελματίες να σχολιάσουν τις απαντήσεις. Στη συνέχεια θα θέτει στους επαγγελματίες τις ερωτήσεις των νέων καλώντας τους να διακρίνουν τους.. «μύθους» από την πραγματικότητα.

Για δηλώσεις συμμετοχής εδώ: AeliaLab